Alla inlägg under april 2011

Av helene-o-carro - 5 april 2011 13:28


Har ska ni hora, det ar inte bara fest har i Vang Vieng. Haromdagen drog vi ut pa en halvdags klattringstur tillsammans med de norska tjejerna. Fick forst vandra genom risfalt och over en bro som kandes vaaldigt osaker da vi gick over. Flatad i bambu och nagra pinnar under for stod.. Vi tog oss over i alla fall och kom fram till bergsvaggen dar vi startade med lite basics och genomgang av hur man skulle knyta knuten pa repet ordentligt sa vi inte skulle falla.


 


Vi fick prova pa ett par olika svarhetsgrader och vi var naturtalanger allihopa.












Alltid lika glada halsningar :


   

Av helene-o-carro - 2 april 2011 07:29


1. Kladerna ar aldrig smutsiga. Bara rena, eller mindre rena. Lukttestet avgor i vilken kategori varje plagg hamnar i.


Av helene-o-carro - 2 april 2011 07:21

Vi tog en liten detour till Asien for det borjade bli sa kallt i sydamerika och sa regnade det typ jamt. Thailand, Laos och Kambodja var planen och det ska vara den torraste och varmaste perioden pa hela aret. Gott tanker vi och satte oss pa tre laaanga flighter till vart varma underbara trygga och alltid lika soliga asien. Nagon som last nyheterna pa sistone????? Var tur strikes again. Score.


Men ar det nagot vi lart oss sa ar det att gilla laget. Bangkok var helt ok vadermassigt, maten saa god och shoppingen klagar vi inte pa. Vi skulle till Laos i en vecka sen Kambodja en vecka och sen nagra vecor i Thailand med vara kara norska jenter. Alla oar dit vi ska i Thailand har katastroflage och det regnar typ lite grann eller nagot. Laos ar dock varmt och fint och torrt sa tror nog vi stannar har lite langre an planerat. Forsoker locka hit Vibeke och Kaja sa KOM KOM Vang Vieng och tubing...you gotta love it :)


Dem forsta dagarna har kollade vi pa alldeles for manga avsnitt av vanner och tog igen var jetlag, tappade ju nagon dag eller tva eller kanske tre pa var vantan pa BA flygplatsen och alla tidszoner. Forsta kvallen kunde inte Helene sova sa bra och andra kvallen kom jag pa varfor. Hon sov pa min sida av sangen! Japp vi har blivit som ett akta par och brakar om sidorna i sangen, dar har vi sann vanskap :)


Nu fyller vi dagarna med tubing. Det ar samma fridfulla flod som vi kayakade nedfor men nu ar det fest som galler. Massa barer langs vagen och man aker aterigen en tub och barerna drar in dig med rep sa ar det massa dans, sol och glada manniskor. Det finns vattenswings och slides och allt ar bara galet kul. Har sprungit pa en arbetskamrat sa nu har vi aterigen norska tjejer som sallskap nar vi ser till att njuta maximalt av ledigheten.

Av helene-o-carro - 2 april 2011 05:18

Som dem flesta sakert fatt med sig ar vi i Laos. Tog en liten tur haromdagen och det var sa fint. Tyvarr har vi lite sma tekniska problem sa blir inga bilder men vi borjade i alla fall turen med ett besok i ett elefantempel. Guiden larde oss lite om dem olika buddastatyerna, vad dem betyder och sa slangde han in lite krigshistoria pa det. Valdigt intressant.


Vi fortsatte genom en liten liten by dar det bara bodde 80 personer och gick genom den med dem sma sota halmhyddorna till hus och djur lite overallt (inklusive massa koskit) sa man var tvungen att passa sina steg. En aldre man satt och gjorde tobak och allt hade sin stilla gang. Valdigt mysigt.


 


Tog oss genom torra risfalt till en grotta. Den var fylld med vatten sa vi fick alla en hemskt smickrande pannlampa och badring. Det var coolt! Sa himla maktigt och lite roligare med en tub an att bara promenera i en grotta men Helene kunde inte slappa tanken att tank om det hander en jordbavning och jag kunde inte riktigt slappa dem tramatiska minnena fran en skrackfim om grottor. Langst in i grottan stangde alla av lamporna och det blev sa morkt. Lite smalaskigt kanske man skulle kunna saga, vi sag till att halla koll pa varandra i morkret i vart fall.  Vi klarade oss ut utan jordbavning och mote med laskiga grottvarelser, en haftig upplevelse rikare och sen avnjot vi en god barbecue vid vattenbrynet.


 


 


Efter det vantade en 8 km kayaktur ner floden och det var fridfullt. Sa maktigt med bergen pa sidan och sa kom lokalbefolkningen ner och nagon tvattade klader en annan sig sjalv och en tredje fiskade. Allt var sa stilla och fint och bara underbart. Det ar sant man reser for. Jag satt i foren och skulle halla koll efter stenar och helt plotsligt krockade vi nasten med en gigantisk tjur/ko (!) svardefinerat men det gick fint och allt har har verkligen sin charm.


 

Presentation


Rapporterar från varmare breddgrader!!

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27 28
29
30
<<< April 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards